Over ons

Dit concept is ontstaan vanuit een passie voor koken, uitheemse gerechten en een gezondere levensstijl.

Als hoofdlesgever van m'n eigen tennisschool (www.tennisschoolfundamentals.be) ben ik meerdere dagen in de week aan het werk om kinderen, tieners en volwassen aan het sporten te krijgen door hen hun wekelijkse tennisles aan te bieden. Zo leggen we daar al een eerste link naar een gezonde levensstijl.

Daarnaast is koken altijd een hobby geweest. Vanaf september 2015 ben ik dan ook begonnen met het volgen van kooklessen, met name:

  • Basis koken (CVO Zwijnaarde)
  • Uitheemse keuken (CVO Oudenaarde)
  • Kookworkshops in Antwerpen (www.foodforfoodies.be)

Aangezien ik enkel meer zin kreeg om hier verder mee aan de slag te gaan, hebben zowel m'n vriendin Ivy als ikzelf besloten onze opleiding op een hoger niveau verder te zetten. Zo zijn we dan samen vanaf september 2016 begonnen met het volgen van kooklessen bij de gerenommeerde kok- en hotelschool Spermalie te Brugge:

  • Initiatie warme & koude keuken
  • Gasten ontvangen: van aperitief tot toetje

Bovendien heeft Ivy Filipijnse roots, waardoor de link naar de Aziatische keukens snel gelegd is.

Zo is dan het idee gegroeid om met dit concept te starten, steunend op drie pijlers:

  • kookkampen voor kids: zowel onze gezamenlijke kookvaardigheden als mijn ervaring als sport- en tennislesgever komen hier uitstekend van pas. Gooi die twee achtergronden samen en je hebt de ideale combinatie voor een gevarieerd kamp met een focus op gezonde, gevarieerde voeding enerzijds en voldoende sport en beweging anderzijds. Lees er hier meer over…
  • kookworkshops voor volwassenen: voorlopig nog even 'on hold'
  • home cook (thuiskok) voor de hele familie: hier laten we onze kookvaardigheden en kennis van de uitheemse keukens volledig tot z'n recht komen door aan de slag te gaan met nieuwe smaken en ingrediënten. Zo trachten we jong én oud elke keer weer aangenaam te verrassen. Lees er hier meer over…

Hopelijk mogen we u en/of uw kind(eren) eens begroeten tijdens één van onze kampen, etentjes, BBQ's of buffetten!

Tot binnenkort!?

Jürgen en Ivy - Kookschool FUN!damentals