Missie

Vanuit de huidige tendens waarbij zowel kinderen als volwassenen vaak worden geconfronteerd met een weinig gevarieerd en bovendien ongezond eetpatroon in combinatie met een sedentaire levensstijl, is het idee ontstaan een concept te ontwikkelen dat daar tegenin gaat. Het belang van een goede, evenwichtige voeding kan namelijk niet genoeg onderstreept worden!

Onze kerntaak (= doel) bestaat er daarom in zowel jong als oud in aanraking te laten komen met nieuwe ingrediënten, smaken, technieken, bereidingswijzen,… die in een dagdagelijkse keuken te weinig - of helemaal niet - aan bod komen, maar toch makkelijk te integreren zijn om tot een gezonder en gevarieerder eetpatroon te komen.

Om aan deze kerntaak tegemoet te komen, zoeken we meestal onze toevlucht tot uitheemse keukens (= middel).

Tijdens onze kookkampen voor kids staan we eveneens stil bij het belang om dagelijks voldoende lichaamsbeweging te hebben. Dat 'stil staan' is in dat opzicht louter figuurlijk op te vatten!

Visie

Op termijn hopen wij bij jong én oud een mentaliteitswijziging teweeg te brengen door telkens weer de nodige ideeën en recepten aan te reiken die garant staan voor onmiddellijk resultaat in de keuken. De meeste gerechten zijn daarom bewust makkelijk en toegankelijk gehouden en vergen op het moment zelf niet zoveel werk, waardoor deze gerechten ook tijdens de drukke werkweek aan bod kunnen komen. De keuze voor laagdrempelige gerechten moet ervoor zorgen dat meer variatie in het eetpatroon moeiteloos wordt geïntegreerd binnen elke huiskamer die in aanraking komt met Kookschool FUN!damentals.