Waar halen wij onze inspiratie?

De inspiratie voor onze gerechten komt uit vele diverse bronnen.

Eerst en vooral bezitten we een collectie kookboeken die ondertussen de 200 exemplaren benaderd. Zo bezitten we bijvoorbeeld al 11 boeken enkel en alleen over de Libanese keuken, quasi de volledige Kookbijbel en Minibijbel reeks, kookboeken over specifieke onderwerpen zoals Bánh Mì, miso en ramen soep, streetfood, currypasta's en sambals, kruiden en specerijen, verse homemade hamburgers, culinaire pizza's, de prachtige BBQ boeken van Steven Raichlen, kinderkookboeken,… Laten we het erop houden dat deze collectie in ieder geval onze passie voor experimenteel koken en lekker eten weerspiegelt!

Daarnaast zijn er natuurlijk ook de gerechten die we bereiden tijdens de kooklessen. Ook hier halen we enorm veel inspiratie uit, vooral als het gaat om het combineren van smaken en ingrediënten alsook het dresseren op het bord.

En als dat nog niet volstaat, dan is er nog het internet: (video)recepten, foodpics op Instagram, Pinterest, foodblogs, receptideeën van foodbrands zoals Unilever, Breydel, Bresc, Belberry, Elvea, Bertolli, Oil & Vinegar, McIlhenny Company (tabasco),…

Kortom: niettegenstaande we op deze site al een leuk aanbod klaar hebben aan uitheemse gerechten, zijn we over al deze zaken nog lang niet uitgepraat en is er nog zoveel meer te ontdekken! Deze site zal dan ook regelmatig verder aangevuld worden met nieuwe gerechten en mogelijkheden.