Kookkamp Mediterraans
De mediterrane keuken is ongetwijfeld één van de populairste keukens ter wereld. Ze omvat verschillende nationale keukens rond het Middellandse Zeegebied: van Portugal en Spanje tot Turkije, Libanon en Israël en zo verder door naar Noord-Afrika (*). Al deze keukens onderscheiden zich op bepaalde vlakken, maar tellen evenzeer vele overeenkomsten. Het rijkelijk gebruik van olijfolie is daar zeker één van, net zoals het het gebruik van plukverse ingrediënten zoals tomaten, basilicum, oregano, bladpeterselie, (bloed)appelsienen, mandarijnen, citroenen,… Deze ingrediënten zorgen er bijvoorbeeld voor dat de Griekse eilandbewoners de laagste kans op hart- en vaatziekten hebben ter wereld! Deze keuken kan binnen ons concept daarom zeker niet ontbreken…
(*) Tijdens dit kamp komen enkel Zuid-Europese, Turkse, Libanese en Israëlische gerechten aan bod. De Noord-Afrikaanse keuken zullen we in dit kamp niet behandelen.
Moussaka

Griekse klassieker met aubergine

Libanees aardappelpannetje
Aardappeltortilla

Spaanse klassieker

Gyros wrap met tzatziki

Geserveerd in een broodje

Bruschetta
Siciliaanse kip
Kip 'Peri Peri'
Zalm op mediterrane wijze
Salade Caprese

Tomaat, mozzarella en basilicum

Griekse salade

Met feta

Fattoush

Libanese sla met granaatappeldressing

Pizza kwartet