Home Cooking - Thais
De Thaise keuken staat bekend als de meest verfijnde van alle Aziatische keukens. Net zoals de Vietnamese keuken, valt ze terug op een evenwichtige mix van zout, zuur, zoet, bitter en pikant en dit voornamelijk a.d.h.v. verse ingrediënten. Toch onderscheidt de Thaise keuken zich qua details en afwerking en dit zowel in textuur, kleur als de complexiteit van smaken en geuren.

Zeker ook het vermelden waard: in een poll van CNN Travel naar de beste gerechten ter wereld (gehouden in 2010 met 35000 deelnemers), kwamen in de top 10 maar liefst 4 Thaise gerechten voor!

Rode kipcurry
Kokospompoensoep
Rode curry met eend en sinaasappel
Thaise zalmtartaar
Thaise viskoekjes
Pad Thai
Thaise krabkoekjes
Tom yum goong

Thaise soep met garnalen

Gele viscurry
Noedelsalade met rundvlees
Thaise noedelsalade
Gele kipcurry