Home Cooking - Mediterrane Mezze
De mediterrane keuken is ongetwijfeld één van de populairste keukens ter wereld. Ze omvat verschillende nationale keukens rond het Middellandse Zeegebied: van Portugal en Spanje tot Turkije, Libanon en Israël en zo verder door naar Noord-Afrika (*). Al deze keukens onderscheiden zich op bepaalde vlakken, maar tellen evenzeer vele overeenkomsten. Het rijkelijk gebruik van olijfolie is daar zeker één van, net zoals het het gebruik van plukverse ingrediënten zoals tomaten, basilicum, oregano, bladpeterselie, (bloed)appelsienen, mandarijnen, citroenen,… Deze ingrediënten zorgen er bijvoorbeeld voor dat de Griekse eilandbewoners de laagste kans op hart- en vaatziekten hebben ter wereld! Deze keuken kan binnen ons concept daarom zeker niet ontbreken…
(*) Hieronder vindt u enkel Zuid-Europese, Turkse, Libanese en Israëlische gerechten terug. Noord-Afrikaanse gerechten vallen buiten dit onderwerp.
Griekse salade
Italiaanse salade
Gebakken aardappelpartjes

Mild van smaak

Patatas Bravas

Pikant van smaak

Couscous salade
Mediterrane rijstsalade
Mediterrane aardappelsalade
Souvlaki

Kip, varken of rund

Kip 'Peri Peri'

Portugese klassieker

Involtini

Kip, kalkoen of varken

Mediterrane hamburgers
Gegrild kabeljauwhaasje
Gegrild zalmhaasje
Mediterraans groentenpannetje

Courgette, ajuin, paprika, kerstomaat

Aubergine rolletjes
Aubergine rolletjes

In tomatensaus

Aïoli

Looksaus

Tzatziki

Komkommer en Griekse yoghurt

Granaatappelketchup

Héérlijk!

Mixed Grill

Merguez, souvlaki (kip) en souvlaki (varken)

Pasta salade 'Tricolore'
Pizza